Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege Bölgesi'nde bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak olan kuvvetli rüzgar, Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra İç Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerine kadar yayılacak. Rüzgar hızının yer yer 40-60 km/saat arasında değişkenlik gösterirken, bazı bölgelerde 70-80 km/saat hızına ulaşması bekleniyor.

Toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma uyarısı

24 Nisan Çarşamba günü, Marmara, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de toz taşınımının görüş mesafesinde azalmaya ve hava kalitesinin düşmesine neden olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların, bu durumun yol açabileceği ulaşım aksamalarına karşı ekstra dikkatli olmaları önem taşıyor.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

Şehirler ve alınması gereken önlemler

Sarı kod uyarısı yapılan şehirler arasında Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanlar, özellikle çatı uçmaları ve toz savrulmalarına karşı tedbirli olmalı. 

Uzmanlar, vatandaşlara gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını, mevcut şartlarda zorunlu dış mekan aktivitelerini ertelemelerini ve güvenlik önlemlerini artırmalarını önerdi. Özellikle sürücülerin daha dikkatli olmaları ve mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği belirtildi.