Fatih Altaylı'yla yaptığı röportajda parti ittifakları ve adaylık konularında önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, yerel seçimlerde herhangi bir ittifak düşünmediklerini belirterek, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde ayrı seçime gireceklerini söyledi.

Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerin bütün sorumluluğunu aldığını söyleyen Meral Akşener, CHP'ye yönelik kullandığı sözlerle dikkat çekti:

“Bedelini ödeyeceğim, tüm sorumluluk bana ait. Bana ‘Tayyip Erdoğan’a yanladı’ diyenler dahil herkes istediğini söyleyebilir. Umurumda değil. İki; biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık. Bitti” 

Ankara'da Suç Örgütü Soruşturması: 3 Emniyet Müdürüne Tutuklama Talebi Ankara'da Suç Örgütü Soruşturması: 3 Emniyet Müdürüne Tutuklama Talebi

'KARARINA SAYGILIYIZ'

Akşener'in CHP'ye ytönelik sözlerine ilk yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan geldi. İYİ Parti liderinin sözlerini Sözcü TV'ye değerlendiren Kuşoğlu şunları kaydetti:

'Her partinin en doğal hakkı seçime ayrı girmesi. CHP olarak bu seçimde de mevcut 11 büyükşehir belediye sayısını artırmak için çalışıyoruz. Şu an ittifak görüşmemiz yok ama kapımızı çalan olursa kapımız açık.. Ayrı ayrı girme kararına saygılıyız”