Bu tutulma toprak elementinde olması sebebiyle ve Akrep - Boğa aksının son tutulması olması sebebiyle bitirme, sonlandırma enerjisinde olacak. Özellikle bu son tutulmanın ardından, hayatımızla alakalı gündemde olan konularda, sürüncemede olan arada kaldığımız olaylar söz kosuysa artık sonuca varma, tamamlama enerjileri hakim olacak.

28 Ekimde yaşadığımız Boğa burcundaki ay tutulması, boğa burcu parayı da temsil ettiği için önümüzdeki dönemde para ile ilgili gündemler, yeni ekonomik gelişmeler, para piyasaları, borsa çokça gündemde olacak.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Yine boğa burcu toprak elementi olduğundan dolayı depremler söz konusu olabilir. Yine Güneş, merkür ve marsın da akrep burcunda olması akrep temalarını da çokça gündeme getirecek. Kontrolsüz güç, ateşli saldırılar, doğal afetler, fanatizm, yangınlar, patlamalar, ayaklanmalar, hava kirliliği  gibi pek de iç açıcı olmayan durumlar söz konusu olacak.

Merkür ve marsın akrepte kavuşumda olması genel olarak akrep burcunun içe kapanık ve stratejik enerjisinden dolayı bu dönemde biraz daha içe kapanık ve gözlemler halde olacağız bir nevi kendi içimizde düşüncelerimizle savaş vereceğiz. Çokça düşünüp harekete geçeceğiz. Aslında tutulmanın sonlandırma enerjisinin arkasından merkür ve marsın bu kavuşum enerjisi bizi yeni başlangıçlar yapmaya, harekete geçmeye zorlayacak ve bunu kolaylıkla yapabileceğiz. 

Bu halkalı ay tutulması Türkiye haritasının 11. evinde meydana geldi. Türkiye' de meclis, demokratik kurumlar, sivil toplum kuruluşları, kulüpler, organizasyonlar gündemde olacak. Yönetimde 2. dereceden söz sahibi olan kişiler, ülkenin müttefiklerle ilişkileri ve halkın beklentileri de gündeme taşınabilir.