Ticaret Bakanlığı, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelesine kararlı bir şekilde devam ediyor. Yapılan denetimler sonucunda 1.020 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Akaryakıt Özel Ekibi tarafından yapılan denetimlerde, yazarkasa ve otomasyon sistemlerine müdahale edilerek kurulan yasa dışı gizli düzenekler ve sahte yazılım programları kullanılarak kayıt dışı akaryakıt satan 4 bayinin faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Ayrıca, sahte fatura düzenleyen bayiler de mercek altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda 12 bayinin altı ay içinde 1,7 milyar lira değerinde sahte fatura düzenlediği ortaya çıkarıldı ve bu firmalar hakkında incelemeler başlatıldı.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon ne zaman düşüşe geçecek? Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon ne zaman düşüşe geçecek?

Ticaret Bakanlığı, akaryakıt sektöründe yaşanan önemli sorunlardan biri olan kayıt dışı faaliyetlerle mücadelede önemli adımlar attığını belirtti. Özellikle bayilerin, dağıtıcılarından yasal olarak temin edilen akaryakıtın faturasını komisyon karşılığı farklı sektörlerde faaliyet gösteren son kullanıcılara düzenlemesi, sahte fatura düzenlemesi, ve kayıt dışı satışlar gibi usulsüzlüklerin büyük ölçüde önüne geçildiği vurgulandı.