15 Ağustos Salı gününden itibaren benzin fiyatlarında beklenen yeni zam ile birlikte, litre başına 1,30 TL ile 1,55 TL arasında artış yaşanması öngörülüyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların ve döviz kuru hareketliliğinin etkisiyle, vergi oranlarındaki artışlar da dikkate alındığında, benzin ve motorin fiyatlarında değişiklikler yaşanması bekleniyor.

16 Temmuz tarihinde kurşunsuz benzin ve motorin üzerinden alınan ÖTV oranlarına yapılan artış sonucunda, benzin ve motorin fiyatlarında 6 TL'ye varan bir artış görülmüştü. Bu artışla birlikte, 16 Temmuz'dan itibaren İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatları 34,01 TL'ye, motorin fiyatları ise 32,36 TL'ye yükselmişti.

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Benzin fiyatlarındaki son yükselişe baktığımızda, 14 Mayıs öncesinde litre başına 19,76 TL olan benzin fiyatlarının, 15 Ağustos itibarıyla yaklaşık 16,40 TL artarak 36,16 TL'ye çıkması bekleniyor. Aynı dönemde motorin fiyatları ise 18,58 TL'den başlayarak 38,38 TL'ye kadar yükselmiş olacak.

Kaynaklara göre, 15 Ağustos Salı gününden itibaren benzin fiyatlarına gelecek zamla birlikte, tüketicilerin yakıt masraflarında yeni bir artışla karşılaşması bekleniyor.