Çankırı'da Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilen konutlar açısından düzenlenen kura çekimi törenine katılım sağlayan Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın Alım Gücü Artırılacak

Asgari ücret ile alakalı bir değerlendirmede bulunan Ak Parti grup başkan vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Hep birlikte finansal husustaki problemlerin de çözülmesi hususunda faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bir asgari ücret görüşmelerinin yapılması süreci içerisindeyiz. Aralık ayının ortasına geldiğimizde en çok iki haftalık süreç içerisinde bu işler tamamen neticelenmiş ve asgari ücret ile alakalı Vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı doğru çekecek ücreti de çalışma bakanlığımız nezdinde ortaya koymuş olacağız. Gerek işçilerimizi destekleyeceğimiz gerekse de işverenimizi koruyacağımız bu çalışmalar ile ilgili aralık ayının sonlarına doğru daha kapsamlı açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacaktır.”


İfadelerine yer verdi.


En Geç 1 Ay Sonra Yasal Çalışma Uygulanacak

3600 ek gösterge ile emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile alakalı çalışmaların Ocak ayı içerisinde sonlanacağını dile getiren Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

“3600 ek gösterge ile alakalı çalışmayı gerçekleştirdik ve temmuz ayı içerisinde hayata geçirdik. 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle 3600 ek gösterge bütün memur ile emekli vatandaşları açısından yürürlüğe girmiş olacak. Bunun olumlu neticelerini tüm Türkiye olarak göreceğiz. Diğer taraftan 500 bine yakın kamuda, Belediyelerde ve bakanlıklarda 657 TL Devlet Memurları Kanunu'nun 4B statüsüne göre faaliyet gösteren sözleşmeli personelin kadroya geçilmenin hazırlıklarını da yerine getiriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız ile bu kanun teklifinin çalışmalarını şimdiden gerçekleştirmeye başladık. Eyt'li kardeşlerimizin durumu da var elbette nokta geçen sene bir söz verdik ve 5 adım atacağız şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştur. Üçünü yerine getirdik ve sözleşmeli personel ile eyt'liler ile alakalı Aralık ayının sonuna kadar yasallaştırma gerçekleştireceğiz demiştik. Takvime baktığımızda Aralık ayının sonu olmaz da Ocak ayının başı olacaktır. En fazla bir hafta sarkma olacaktır ve yasal çalışmayı böylece hayata geçirmiş olacağız.” dedi.