Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999'dan önce olanları ve emekli olmak için gereken prim günü ve sigortalılık süresi şartını sağlamış olsa bile yaşı yeterli olmayanlara ilişkin yapılan EYT düzenlemesinde yapılacak çalışmanın detayları açıklaması üzerinde gözler ilgili çalışmanın ne zaman Meclis'^ten geçeceğine çevrildi. Geçtiğimiz gün EYT ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, çalışmanın Şubat ayı içerisinde yasallaşacağını, EYT'lilerin ilk maaşlarını Mart ayında alabileceklerini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç da EYT düzenlemesi ile ilgili açıklamada bulundu. Tunç'un EYT düzenlemesine ilişkin ifadeleri:

''Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili teknik hazırlıklar tamamlandı. Düzenlemenin kanun teklifine dönüşmesi anlamında çalışmalarımız devam ediyor, kısa süre içinde Meclis'e sevk ederek AK Parti'nin devraldığı bu önemli problemi de ortadan kaldırmış olacağız."

"EYT ile ilgili kanun değişikliğinden toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşımız yararlanmış olacak. Önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı olarak teknik çalışma üzerinde son şekli verilecek ardından komisyon çalışmaları başlayacak, sonrasında da Genel Kurula intikal edecek ve kısa süre içinde yasalaşmasını bekliyoruz" 

''Meclis önümüzdeki günlerde yoğun olacak''

 "TBMM'nin gündemine seçim takvimi başlayıncaya kadar önemli paketler gelecek. Hazırlıklar devam ediyor. Bakanlıklarımıza ulaşan, vatandaşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından intikal eden çok sayıda talep var. Bunların makul olanları, gerçekleşmesi gerekenler elbette gündemimize girecek. Meclisi, önümüzdeki süreçte yoğun bir çalışma temposu bekliyor." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM Grup Toplantısında 2023 seçimi için 14 Mayıs tarihi işaret etmesine AK Parti'li Tunç, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılmasının herhangi bir hukuki bir engeli olmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Anayasamız, seçim kanunlarımız net. Anayasamızın 67. Maddesinin son fıkrasında, 'Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler 1 yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz.' hükmü yer alıyor. Bu, oy verme günü müdür yoksa seçim takviminin başlangıcı mıdır? Anayasamızın hükmü açık, 'Seçimlerde uygulanmaz.' diyor. Yüksek Seçim Kurulunun, 2011'de verdiği karar net, 'Seçimlerden kasıt oy verme günüdür.' diyor, 'Seçim takvimin başlangıcıdır.' demiyor. Yüksek Seçim Kurulu kararları kesin ve bağlayıcı dolayısıyla bu, oy verme gününe göre hesaplanacaktır. Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikler de 6 Nisan'da yürürlüğe girmişti. Öngörülen seçim tarihi de 14 Mayıs şeklinde konuşuluyor. O tarihe göre baktığımızda Seçim Kanunu'nda yapılan değişikliklerin üzerinden oy verme gününe göre 1 yıl geçmiş oluyor dolayısıyla uygulanması noktasında hukuken herhangi bir sakınca yok. Seçim Kanunu'ndaki değişiklikler 6 Nisan 2022'de yürürlüğe girmişti, 6 Nisan 2023 sonrasında yapılacak bir seçimde uygulanabilecek."