AK Parti Grubu, önümüzdeki iki ay içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan 10 yasa geçirmeyi hedefliyor. Meclis, 1 Ağustos'a kadar çalışmaya devam edecek ve gündeminde birçok önemli düzenleme yer alacak.

Görüşülecek düzenlemeler arasında sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili bir tasarı da bulunuyor. Bu düzenlemeyle birlikte başıboş köpeklerin sokaklardan çekilmesi sağlanacak ve bu yasa, Meclis'in çalışma yılı bitmeden Genel Kurul'a sunulacak.

Hakan Kara'dan Uyarı: Erken Faiz İndirimi Ekonomiyi Olumsuz Etkileyebilir Hakan Kara'dan Uyarı: Erken Faiz İndirimi Ekonomiyi Olumsuz Etkileyebilir

Ayrıca kamuoyunun uzun süredir beklediği 9'uncu Yargı Paketi de gündeme alınacak. Yeni Yargı Reformu'nun Haziran ayı içinde önce komisyona, ardından Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor. Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören ve kripto varlıklara yasal dayanak getiren kanun teklifinin görüşmeleri ise bu perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak.

AK Parti, önümüzdeki hafta ulaştırma faaliyetlerini düzenleyen 30 maddelik torba kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunacak. Eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesini içeren yeni öğretmenlik meslek kanunu teklifi de Haziran ayında TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

AK Parti TBMM Grubu, 1 Ağustos'a kadar 10 düzenlemeyi kanunlaştırmayı planlıyor. Bu kapsamda yasalaşması hedeflenen düzenlemeler şunlar:

  1. Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakıf Kanunu
  2. TSK Personel Kanunu
  3. Kripto Varlıklar Yasası
  4. Ulaştırma Torba Kanunu Teklifi
  5. Öğretmenlik Meslek Kanunu
  6. Sağlık Çalışanları Torba Teklifi
  7. 9'uncu Yargı Paketi
  8. Kamuda Tasarruf Paketi'nin Yasal Mevzuatı
  9. Sahipsiz Sokak Hayvanları Düzenlemesi
  10. İçişleri Bakanlığı Düzenlemesi