AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 27 Eylül 2026 tarihinde fon soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Çelik, soruşturmadaki iddiaların araştırılacağını, usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını ve yanlış yapanların hukuk önünde hesap vereceğini bildirdi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AK Parti'nin doğruların yanında, yanlışların karşısında olduğunu belirtti. Fon soruşturmasındaki her madde ve detayın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla partideki yetkili kurumlar tarafından ilk andan itibaren takip edildiğini aktardı.
Fon soruşturmasında kapsamlı çalışma
Çelik, değerlendirmelerde temel ilkenin sorumluluğu bulunanlardan hesap sorulması olduğunu ifade etti. Bu kapsamda yanlış, yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele edileceğini belirtti.
Fon sürecinden olumsuz etkilenen vatandaşların hak ve hukukunun da ele alınacağını kaydeden Çelik, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere kurumların koordinasyon içinde çalışma yürüttüğünü açıkladı. Çalışmaların olayların tüm boyutlarını ortaya çıkarmasının hedeflendiğini belirtti.
Çelik, soruşturmayla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Ortada bir iddia varsa araştırılacaktır. Tüm usulsüzlükler ortaya çıkarılacaktır. Yanlış yapanlar, hukuk önünde hesabını verecektir."
Finansal sisteme ilişkin risk açıklaması
Çelik ayrıca finansal sistem ve Türkiye ekonomisine yönelik sistemik bir risk bulunmadığını ifade etti. Sorunun sermaye piyasalarının sınırlı bir bölümünde ve belli sayıda fonda ortaya çıktığını belirtti.
Benzer sorunların yeniden yaşanmaması için hukuki ve idari düzenlemeler dahil gerekli tedbirlerin değerlendirilmekte olduğunu aktaran Çelik, denetim kurumlarının görevlerinin başında olduğunu söyledi. Şeffaflık, denetim ve hesap verilebilirlik ilkelerinin korunacağını ve güçlendirileceğini ifade etti.
Çelik, açıklamasının devamında vatandaşların emanetine sahip çıkma iradesinin tam olduğunu belirtti. Yanlışlarla mücadelede taviz, istisna ve kararsızlık olmayacağını ifade etti.





