AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin ve Kudüs meselelerindeki net duruşunu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurma çabalarını vurgulayan bir açıklama yaptı. Çelik, Erdoğan'ın, işgal altındaki topraklarda bulunan Filistinlilere yönelik gösterdiği hassasiyetin tartışmasız bir gerçek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik İsrail saldırganlığının sona erdirilmesi için yürüttüğü diplomatik çabaların ve gösterdiği üstün gayretin tüm dünyada bilindiğini ifade etti.

Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistinlilere "terörist" diyenlere karşı çıkarak bu tutumunu dünya liderlerinin gözü önünde kayda geçiren tek lider olduğunu vurguladı. Ayrıca, Erdoğan'ın, Filistin davasını siyasi hayatının temel çizgilerinden biri olarak savunmaktan bir an bile vazgeçmediğini ve hatta zor zamanlarda bile ABD'de kendisine Hamas hakkında sorulan bir soruya aynı kararlılıkla cevap verdiğini belirtti.

Siyasi hayatı boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uğradığı tüm saldırılara rağmen Filistin davasını savunmaktan vazgeçmediğini dile getiren Çelik, Erdoğan'ın Filistin konusundaki tutumuna yönelik yapılan saldırıların mesnetsiz, haksız, izansız ve hukuksuz olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik, Erdoğan'ın, yüce milletin ve küresel vicdanın sesi olarak Filistin davasının ve Gazzeli mazlumların en güçlü savunucusu ve destekçisi olduğunu ifade etti.