AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son dönemde Filistin'e yönelik artan saldırılarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumuna destek verdiği açıklamasıyla gündeme geldi. Çelik, İsrail'in Filistin'deki soykırım girişimlerini sert bir dille eleştirirken, Erdoğan'ın Filistin davasını savunmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini vurguladı.

Ömer Çelik'in yaptığı açıklamalara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin ve Kudüs konusundaki net duruşuyla ve işgal altındaki topraklardaki Filistinlilere verdiği destekle biliniyor. Çelik, Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını durdurma çabalarını ve bu konudaki diplomatik girişimlerini takdirle karşıladıklarını belirtti.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Çelik ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin davasını savunmak adına siyasi hayatı boyunca maruz kaldığı saldırılara rağmen bu tutumundan hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade etti. Netanyahu hükümeti ve İsrail'in önde gelen isimlerinin Erdoğan'ı hedef aldığını belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin konusundaki duruşuna yönelik yapılan saldırıların temelsiz, haksız ve izansız olduğunu dile getirdi.