AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emeklilere yönelik zam taleplerine ilişkin yaptığı açıklamalara cevap verdi. Bahçeli'nin "emeklilere seyyanen zam yapılmalı" çıkışı sonrasında Güler, Habertürk'te gündeme dair soruları yanıtladı.

Güler, AK Parti olarak emeklilerin refahını artırmak için çalıştıklarını vurgulayarak, memur emeklilerinin refah payı ve enflasyon farkına ilişkin kararlar aldıklarını belirtti. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de benzer bir zam planlandığını açıkladı.

Güler, şunları söyledi:

"Memur emeklilerimizin refah payı, enflasyon farkı. Aynı zamanda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ödenecek oranları açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı oldu. Çalışma Bakanımız, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın çalışması oldu. Yüzde 25 zam uygulanması noktasında karar oluştu. Mevcut önergemizi verdik ve maddeleşti. Memur emeklilerimize yaklaşık yüzde 25’e çıktık. SSK ve BAĞ-KUR için de öyle aynı zamanda."

Güler, ayrıca emeklilere yönelik yapılan zam talepleri ve itirazlar konusunda da açıklamalarda bulundu. Oransal olarak daha fazla beklentinin olduğunu belirterek, ekonomik dengeleri gözetmek zorunda olduklarını ifade etti. Bütçe imkanları ve tasarruflarla farklı kalemler oluşturarak emeklilere daha fazla imkan sağlamayı arzu ettiklerini dile getirdi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamuda tasarruf tedbirlerinin memur alımına etkisi nasıl olacak? Cevdet Yılmaz açıkladı Kamuda tasarruf tedbirlerinin memur alımına etkisi nasıl olacak? Cevdet Yılmaz açıkladı

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi