Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi kulisler hareketlenmeye başlarken, Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, Ak Parti'nin aday belirleme süreci de titizlikle ilerliyor. Ak Parti, Antalya için kamuoyunca tanınan ve sevilen bir ismi aday olarak göstermeye hazırlanıyor.

Ak Parti'den Dikkat Çeken Aday Seçimi

KamudanHaber'in edindiği kulis bilgilerine göre Ak Parti'nin Antalya Belediye Başkan adayı olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beklenen Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak Perşembe günü Ankarada gerçekleştirilecek olan aday tanıtım toplantısında, Mehmet Nuri Ersoy'u resmi olarak Antalya Belediye Başkan adayı olarak açıklayacak.

'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında 'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında

Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Mehmet Nuri Ersoy, 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Alman Lisesi'nde başlayan Ersoy, daha sonra İstanbul Üniversitesi'nin İşletme Fakültesi'nde İngilizce İşletme programından mezun oldu. Bu eğitim hayatı, onun iş dünyasına ve turizm sektörüne olan ilgisini pekiştirdi.

Ersoy, lise yıllarında turist rehberliği yaparak turizm sektörüne ilk adımlarını attı.

1991'de üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, Ersoy kendi işini kurma kararı aldı. Paket tur ve otel konaklama hizmetleri sunan bir şirket kurarak turizm sektöründeki kariyerine resmi bir başlangıç yaptı.

2000 yılında otel işletmeciliği alanına giren ve 33 yıl boyunca turizm sektöründe çeşitli roller üstlenen Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandı. 9 Temmuz 2018 tarihinde bakanlık görevine başladı ve bu göreve atanmasıyla beraber şirketindeki tüm görevlerinden çekildi.

Pervin Ersoy ile evli olan Ersoy, iki çocuk babası.