AK Parti, Başkent'teki 25 ilçeden 20'sinde kendi adaylarını sahaya sürerken, 5 ilçede ise Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) adaylarını destekleyecek.

Erdoğan'ın, ATO Congresium'da gerçekleşen "AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasında öne çıkan noktalar arasında, 31 Mart seçimleri için partisinin ve Cumhur İttifakı'nın temsil edecek büyükşehir ve il başkan adaylarının ardından ilçe adaylarının tanıtımına devam edildiği, 30 Ocak'ta genel merkezin yeni ek binasında seçim beyannamesinin milletle paylaşılacağı bilgisi bulunuyor.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Murat Kurum'un kampanyasını resmen başlatacağını belirtti. Ayrıca, Ankara adayı Turgut Altınok ve diğer adayların da benzer adımları atacakları ifade edildi. Erdoğan, Altınok'un Keçiören'de yazdığı hizmet destanıyla Ankara'nın altın çağına gireceğine inandığını dile getirdi.

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarılarını vurgulayarak, vizyoner projelere önem veren başka siyasi yapıların olmadığını savundu. Ayrıca, muhalefetin vaatlerini yerine getirmeyen, boş laflarla geçmiş yönetimleri eleştiren bir tutum sergilediğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca, gençlerin siyasi örnek alacağı isimlerin dürüst, doğru ve hizmete odaklı olması gerektiğini belirterek, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde milletin gerçek hizmetlere olan ihtiyacını vurguladı. "Eğri olan zaten belasını bulur." sözleriyle doğru hizmet anlayışının önemine dikkat çekti ve seçim sürecinde millete doğru hizmetle yürümeleri gerektiğini vurguladı.

İşte Ak Parti'nin Açıkladığı O İsimler:

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Veysel Tiryaki

Ayaş: Mehmet Kirazdibi

Bala: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Duhan Kalkan

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Eyyüp Tekiner

Etimesgut: MHP’den Enver Demirel

Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı: MHP’den Ramazan Şimşek

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kahramankazan: Serhat Oğuz

AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor AFAD Duyurdu: Türkiye'den İran'a Arama Kurtarma Ekibi Gidiyor

Kalecik: MHP’den Erdal Dal

Keçiören: Zafer Çoktan

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Asım Balcı

Nallıhan: İsmail Öntaş

Polatlı: MHP’den Levent Çağlancı

Pursaklar: Ertuğrul Çetin

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Memiş Çelik 

Yenimahalle: Abdulkadir Aydoğan