Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak yardıma muhtaç ailelere, öğrencilere ve engellilere yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan bir diğeri ise evde bakım aylığı. Memur maaşlarına zam gelmesiyle birlikte evde bakım aylıklarına da zam geldi.

Bakanlıktan yapılan duyuruya göre bakıma muhtaç ve ağır engelli kişilere 15 Ocak itibarıyla 4 bin 336 lira ödeme yapılacak. 2022 yılında 3.336 lira olarak uygulanan maaş bu sene bin lira zamlanmış durumda.

Bakanlık evde bakım aylığı gibi bir çok noktada sosyal desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara destek sağlıyor. Hiçbir kamu kurumuna gitmeden e-Devlet üzerinden bir çok sosyal destek başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Bakanlık tarafından 15 Ocak 2023 tarihinde hangi illerin hangi tarihte maaş alacaklarını yayınlacak.

Aile yardımına nasıl başvurulur?

Aile yardımına başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. Başvurular sonrasında yapılan incelemelerden sosyal desteğe ihtiyacınız olduğu tespit edilirse, söz konusu yardım size ailenize bağlanmış oluyor.

Aynı şekilde hali hazırda maaş alanlarda illere göre ne zaman ödeme alacaklarını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyorlar.