Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından rahatsızlık duyan Altılı Masa, bu konuda tavrını belli ediyor. Abdulkadir Selvi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle…
“6’lı Masa Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından rahatsız. İYİ Partili Ayhan Erel, Davutoğlu’na susması yönünde çağrı yaptı. CHP’li medya ise ellerine geçse bir kaşık suda boğacak. Kimi, “Yüzde 1 oyun var. O kadar konuş” diyor, Kimisi yutkunmaktan söz ediyor. Açtırma ağzımızı modundalar.

Ama bence Davutoğlu’na haksızlık ediyorlar. Benzer bir modeli Temel Karamollaoğlu önermedi mi? Cumhurbaşkanının bağlı olacağı bir konsey yönetiminden söz etmedi mi? Dahası seçilecek cumhurbaşkanı liderlere bağlı olacak diye bir protokol imzalamayacaklar mı? Stratejik atamalarda 6 liderin onayını şart koşan bir protokol olmayacak mı?”
Selvi, “MİT Başkanı, Merkez Bankası Başkanı, TRT Genel Müdürü, AA Genel Müdürü, Ziraat, Halk ve Vakıfbank Genel Müdürleri’nin, TOKİ Başkanı’nın atamasının 6 liderin onayıyla yapılması planlanmıyor mu?
KRİZ ÜRETİR
Davutoğlu’nun önerdiği sistem çözüm değil, kriz üretecek bir sistem. Zaten Davutoğlu da bunu söylüyor. Kriz çıkar, çözeriz diyor. Çözemezsek erken seçime gideriz diyerek olmayan cumhurbaşkanını tehdit ediyor. Hülasa bunlar birbirine güvenmiyor. Millet bunlara nasıl güvenecek?
KUKLA SEÇECEKLER
Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanı seçeceklerini değil, kendilerine kukla atayacaklarını vaat ediyor. Kuklanın her bir ipi bir liderin elinde olacak.
BU SİSTEM YÜRÜMEZ
Ahmet Necdet Sezer’i, Ecevit seçtirdi. Ancak Sezer, MGK toplantısında Ecevit’in önüne Anayasa kitapçığı fırlattığı için kriz çıktı. Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi krizini yaşadı. Ecevit siyasetten silindi.” Dedi.