Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle yapılan açıklamada, Türkiye'nin güney ve doğu bölgelerinde yaşanacak kuvvetli yağışlar ve toz taşınımına karşı "sarı kodlu" uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş çevreleri ve Kayseri'nin güney ve doğusunda kuvvetli yağışlar beklenirken, Adana'nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Ayrıca, bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı bekleniyor. Bu nedenle, görüş mesafesinin düşmesi, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

AFAD ve Meteoroloji, kuvvetli yağışlar ve toz taşınımı nedeniyle Mersin, Kayseri, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa illeri için "sarı kodlu" uyarıda bulundular. Bu uyarılarla birlikte yetkililer, vatandaşları olası risklere karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardılar.