Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son hava durumu değerlendirmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere dayanarak Kırklareli ve Muğla illeri için "turuncu", Edirne ve Tekirdağ illeri için ise "sarı" kodlu yağış uyarısı yaptı.

Bugün için bu dört ilde yağış bekleniyor ve AFAD, vatandaşları olası olumsuz hava koşullarına karşı bilgilendirmekte ve uyarıda bulunmaktadır. "Turuncu" kodlu yağış uyarısı, Kırklareli ve Muğla illerini kapsamaktadır ve bu bölgelerde yoğun yağışlar beklenmekte.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgedeki önlemleri koordine etmek üzere Kırklareli'ne gitmiştir. Ayrıca, bu duruma müdahale etmek için AFAD ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 Acil ve özel idareden toplamda 152 personel ile birlikte çalışmalara katıldı.

Ekipler, 1 uçak, 2 helikopter ve 43 araç kullanarak görev yapacak ve ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alacaklardır.