TOKİ'den dar gelirlilere müjde: Uygun fiyatlı konut geliyor TOKİ'den dar gelirlilere müjde: Uygun fiyatlı konut geliyor

Adana merkezli 16 şehirde gerçekleştirilen swinger operasyonunun karar duruşması görüldü. Operasyonda 38 kişi, "Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek Suçundan" hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkemede ortaya çıkan ayrıntılar dikkat çekti. Sanıkların her hafta bir evde toplandığı ve ışıkları söndürüp disko topu kullandığı bilgisi paylaşıldı. Bir binadaki partide disko topu bozulunca ise komşularından yardım istedikleri belirtildi. 

 Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir grup kişinin swinger (eş değiştirme) yoluyla fuhuş yaptığı bilgisine ulaştı. Savcılıktan alınan izinle altı ay boyunca zanlıları teknik ve fiziki izlemeye alan polis, 35 evli çift ile 3 kadın ve 1 trans birey olmak üzere toplam 74 kişinin Türkiye genelinde gezip belirli günlerde grup halinde beraber olduklarını tespit etti.

6 Ekim 2020'de Adana merkezli olmak üzere 16 şehirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 69 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda fantezi ürünü, uyuşturucu hap, Hint keneviri, esrar ve silah ele geçirildi. Zanlılardan 4’ü kadın 41’i ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilirken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

 Operasyon sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, sanıklar her hafta cumartesi günleri bir kişinin evinde toplanıp ışıkları söndürüp disko topu kullanıyorlardı.

 Ayrıntılara göre, bir binadaki swinger partisinde disko topu bozulunca, alt kattaki komşularından yardım istediler. Alt kattaki komşunun disko topunu koyduğu asansörle üst kata göndererek partiyi devam ettirdikleri belirtildi.

Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, 38 şahsa "Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek" suçundan hapis cezası verildi. Hapis cezaları 2 yıl 6 ay ile 1 yıl 8 ay 4 gün arasında değişirken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.