Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bir konuşmasında kullandığı ırkçı söylemler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Karalar'ın açıklamasında, "Taş medresede yetişenler bizim kardeşimiz olmaz" ifadelerine yer vermesi, tartışmalara neden oldu.

Karalar'ın Seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler, toplumda tepkiye neden oldu. "Bizim kardeşimiz olmaz" şeklindeki ırkçı ifadesi, sosyal medyada hızla yayılarak gündem oldu.

Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı! Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı!

Karalar'ın konuşması sırasında söylediği bu sözlerin ardından "Yayını kesin, bunu yayınlamayın" şeklinde bir uyarıda bulunması, kamuoyunda daha fazla eleştiri topladı.

Geçtiğimiz günlerde de Seyhan adayı Oya Tekin ile bir bölgede DEM'lilerin tepkisiyle karşılaşan Karalar'ın, DEM pankartlarının indirilmesine karşı çıkması da dikkat çekmişti. Karalar'ın, "Asla DEM pankartlarını indirmem" şeklindeki açıklaması da sosyal medyada tartışma konusu oldu.