Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Safranbolu sevdalısı olan Araştırmacı/Yazar Barış Kaya’nın ilk kitabı ‘‘ A’dan Z’ye Safranbolu’’ artık okurlarıyla buluştu. 125 sayfadan oluşan gezi rehberi tadındaki kitap, yazarın geniş kaynak taraması, sözlü tarih araştırmaları ve deneme türündeki gezi yazılarımın harmanlanması ile ortaya çıkan bir tür derleme niteliğini taşımakta.

WhatsApp Görsel 2023-08-24 saat 11.52.26

Safranbolu hakkında bugüne kadar farklı konular başlıklar altında çok sayıda kitap yazıldığını belirten Kaya, yaklaşık dört yıl önce çalışmalarına başladığı ve kısa süre önce okur karşısına çıkan kitabıyla ilgili şu görüşleri ifade etti:

‘‘Adından sebep içeriğinin alfabetik bir düzen içinde sunulması beklentisi uyandıran kitap, bu durumun aksine bir turist rehberi nazarından coğrafi ve kısmen kronolojik bir sıra ve düzen ile oluşturuldu. Bir Kent Ansiklopedisi olarak tanımladığım kitapta Safranbolu’nun gezilebilir, görülebilir yerlerinin yanı sıra henüz turizme kazandırılmamış birçok nokta da yer alıyor. Kent ile ilgili birçok değere yer vermeye çalıştığım bu kitapta başta şehir merkezindeki tarihi ve turistik mekânları özelikleriyle ortaya koyulduğu gibi, Safranbolu’nun çevresinde bulunan tarihi, arkeolojik alanlar ve köyler hakkında bilgiler de bulunuyor. İçerdiği aydınlatıcı bilgiler ile uyandırdığı merak sayesinde okuyucusunu, buralara gitmeye, görmeye ve gezmeye âdeta zorlamayı hedeflediğim kitapta yer alan açılamaları tek bir soru cümlesi haline getirilerek ‘‘biliyor muydunuz?’’ ile son bulan hap bilgiler ile Safranbolu ve çevresi hakkındaki gezi alanları ve güzergâhlarının derli toplu bir kaynak halinde sunmaya çalıştım. Bu tarzından ötürü Safranbolu konulu kitaplar içerisinde bir ilk olma özelliği taşıyor diyebilirim’’

‘‘A’dan Z’ye Safranbolu’’ ana başlığı altında halihazırda  ‘‘Evleri, Camiileri, Çeşmeleri’’ konulu ikinci bir kitap çalışması bulunan Yazar Kaya, Amasra ve Kastamonu ile ilgili çalışmalarının da devam etmekte olduğunu dile getirdi. Barış Kaya, kitap ile ilgili içeriklerin paylaşıldığı "adanzyesafranbolu" adlı Instagram hesabından paylaşımlarda bulunarak UNESCO tarafından korunan Safranboılu'nun tanıtılması 

Barış Kaya kimdir?

WhatsApp Görsel 2023-08-24 saat 11.52.36

Barış KAYA, 4 Nisan 1982 yılında Safranbolu’da doğmuştur. 2000 yılında Safranbolu lisesinden 2005 yılında Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi / Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden, 2022 yılında Karabük Üniversitesi Turist Rehberliği programından mezun olmuştur. Aynı zamanda  İşaret Dili Tercümanlığı Sertifikası / Belgesi sahibi olan, yerel gazetelerde ve çeşitli internet sayfalarında köşe yazıları bulunan Kaya, 2011 yılında Altın Safran Belgesel Film Festivalinde “Hamam” isimli belgesel film yönetmenliği ile Amatör Kategori 3.lüğü ve Suha Arın Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 30 Mart 2014 Mahalli idareler seçiminde tarihi Safranbolu’nun en eski mahallelerinden biri olan Çavuş Mahallesi muhtarlığına seçilen Kaya, halen bu görevi sürdürmektedir.