Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuda torpil iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Torpil iddialarını reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakattir." dedi.

İstanbul'da düzenlenen "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı"nda konuşan Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Medeni Kanun ile ilgili uzun süredir böyle bir çalışma yapılmamıştı. Bu çalışma Yargı Reformu sürecine de ışık tutacaktır.

Bakan Yardımcısıyla ilgili basına yansıyan görüntülerle ilgili olarak, "Bizim tek kriterimiz liyakat. Toplumun tüm çeşitlerinden talepler gelir. Dolayısıyla bunun değerlendirmesini yapacak olanlar komisyonlardır. Torpil iddialarını tamamen reddediyoruz." şeklinde konuştu.

Yargıtay'ın dokunulmazlık kararıyla ilgili, "Uzun süredir konuşuldu. AYM'nin kararından sonra Yargıtay bir karar verdi. 83. madde AYM kararıyla uygulanamaz kararı verdi. Burada Yargıtay'ın görüşü bu. AYM ise dokunulmazlıktan yararlanabileceği şeklinde görüş bildirdi. Son karar Yargıtay'ın vermiş olduğu karar. Bu süreçten sonra ilgililer başvuru yapar yapmaz onların vereceği karar." ifadelerine yer verdi.

İsrail Dış İstihbaratı Mossad'a yönelik operasyonla ilgili, "36 kişi yakalandı. 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. MİT ve Emniyet'in verdiği deliller doğrultusunda savcılığımız soruşturmayı sürdürüyor. Hakkında işlem yapılan kişi sayısı 100'ü geçmiş durumda. 25 kişi tutuklu. 4 ayrı dava ve soruşturma şu an devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Medeni Kanun'un, kadını koruyan ve aileyi güçlendiren düzenlemeler içerdiğini vurgulayarak, "Biz kadını koruyan, daha da güçlendiren, diğer yandan da aileyi güçlendiren, sapkın akımlara karşı koruyacak düzenlemeler getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa ile ilgili olarak, "İçeride yeni anayasa ile yaptığım konuşma elbette çağdaş. Günümüz ihtiyaçlarına cevap veren bir Anayasa. 28 Yasama döneminde inşallah partilerimiz parlamentoda uzlaşıya varır." dedi.