Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bazı polis müdürlerinin oteli olduğu ve bu yerlerde fuhuş yapıldığı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, konuyla ilgili Ankara'da düzenlenen bir panelin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kira zam oranları belli oldu Kira zam oranları belli oldu

Adalet Bakanı Tunç, Akşener'in iddialarıyla ilgili olarak, "Yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi lazım, bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir. İddia noktasında somut eğer bilgiler varsa, bu bilgileri sayın Akşener'in yargı makamlarımızda Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Ayrıca, Tunç, Ogün Samast'ın tahliyesiyle ilgili olarak da "Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var. Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Değerlendirmesini yapacak olan yargı makamlarıdır" şeklinde bir yorumda bulundu.

Meral Akşener, daha önce yaptığı bir konuşmada, "Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde fuhşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor" ifadelerini kullanarak tartışma yaratmıştı. Adalet Bakanı Tunç ise bu iddiaların yargıya intikal etmesi gerektiğini vurguladı.