Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Beypazarı'nda katıldığı bir dizi etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerel seçimlerin son seçimi olacağı" yönündeki ifadeleri ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın "Erken seçimle Cumhurbaşkanının bir kez daha aday olabileceğine" dair sözleri gündemdeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında Anayasa'daki kuralları hatırlattığını belirtti. Bozdağ'ın da Anayasa'nın 116. maddesinde belirtilen "Cumhurbaşkanının ikinci döneminde TBMM'nin seçimin yenilenmesi kararı alması halini" hatırlattığını vurguladı. Bakan Tunç, bu kararın alınabilmesi için 5'te 3 çoğunluk, yani 360 milletvekilinin oyu gerektiğini ifade etti.

Geleceğe dair belirsizlikler olduğunu ve önümüzdeki 4,5 yıl içinde nelerin olacağını vurgulayan Tunç, vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında durduğunu ve önümüzdeki dönemde gerçekleşecek seçimlerin önemine değindi. Tunç, Anayasa'nın 116. maddesinin 3. fıkrasına atıfta bulunarak, Meclis seçimlerinin yenilenmesi durumunda Cumhurbaşkanının üçüncü kez aday olabileceğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç'un bu açıklamaları, siyasi arenada yeni tartışmalara ve değerlendirmelere yol açarken, önümüzdeki dönemde siyasi gelişmelerin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.