Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da yaşanan teleferik kazasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki bir teleferik direğinin kırılması sonucu meydana gelen kaza sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin yaralandığını belirtti. Kazayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

Soruşturma kapsamında, olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısı koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişiden oluşan bir heyet oluşturuldu. Bu heyet, kurtarma çalışmaları devam ederken olay yerinde detaylı inceleme ve keşif çalışmaları gerçekleştirdi.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda, kazanın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında bulunan bağlantı elemanlarının yetersiz veya korozyona uğramış olması ve taşıyıcı direklerdeki makara sistemlerinin hasarlı olması nedeniyle taşıyıcı direğin kırıldığı değerlendirildi.

İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının bulunmadığı belirlendi ve bu durum ciddi şekilde ele alındı. Bu nedenle, kazayla ilgili teleferik hattını işleten firma ile bakım ve onarımından sorumlu firma çalışanları dahil olmak üzere toplamda 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.