Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde gerçekleşen bir toplantıda yaptığı konuşmada, avukatların yaşadığı sorunları çözmek için çaba göstereceklerini ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında yayımlayacaklarını açıkladı. Toplantıda 83 baro başkanıyla bir araya gelen Bakan Tunç, savunmanın olmadığı bir yargının ve yargının olmadığı bir hukuk devletinin mümkün olmadığını vurguladı.

Bakan Tunç, son 21 yılda yargı alanında yapılan ilerlemeleri ve Anayasa'da gerçekleşen önemli değişiklikleri anlattı. Temel hak ve hürriyetler alanındaki gelişmelerin hukuk devletinin güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirtti ve temel kanunların çağın gereksinimlerine uygun hale getirildiğini ifade etti.

Ayrıca, Bakan Tunç, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremleri hatırlatarak Adıyaman ve Malatya'da incelemelerde bulunacağını ve ağır hasar gören adliyelerin yeniden inşa edileceğini ve yaraların sarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Deprem bölgesinde yargı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla yeni mahkemeler kurulduğunu da ifade etti.

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, çalışmaların tamamlanmasının ardından ağustos ayında hazırlıkları tamamlayacaklarını ve eylül ayında tarifeyi yayımlayacaklarını söyledi.

Bakan Tunç ayrıca, hakim ve savcı adaylığının kaldırılarak hakim ve savcı yardımcılığının getirildiğini, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın uygulandığını ve avukatlık stajına başlamak için bu sınavı geçmek gerektiğini ve hakim ve savcı olmak isteyenlerin de bu sınavı geçtikten sonra hakimlik ve savcılık sınavına gireceğini ifade etti.

Son olarak, Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde belirlenen hedeflerin büyük ölçüde hayata geçirildiğini ve Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Avukatlık Kanunu taslağının bir aşamaya geldiğinde baroların görüşlerine açılacağını ve baroların katkılarıyla Avukatlık Kanunu'nun bu dönemde yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

Toplantıda, baro başkanları da taleplerini dile getirdi ve Bakan Tunç, bu talepleri dinleyerek teşekkür etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi