Geçtiğimiz hafta AK Parti heyeti ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi, yapılan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ittifak görüşmelerinin seyrinin iyi gittiğini, nihai kararın birkaç gün içerisinde açıklanacağını söylemişti.

 Yapılan açıklamalar ışığında nihai kararın olumlu olacağı ihtimali güçlenmişti.

Ancak geçtiğimiz gün kamuoyuna açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlere herhangi bir ittifak içerisinde girmeyeceklerin belirtip, Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmama sebebinin perde arkasını ise Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Selvi, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının sebebinin Yeniden Refah Partisi'nin 20 milletvekilliği talebinde bulunduğunu, bu talebin AK Parti tarafından olumlu karşılanmadığını yazdı:

''Muhalif kesimde Kılıçdaroğlu’nu destekleyenin melek ilan edildiği, desteklemeyenin şeytan haline getirildiği bir linç kültürü var. AK Parti’de ise bir kişi ağzını açıp Fatih Erbakan ve partisi hakkında olumsuz bir kelime etmedi. Doğru olan da bu. Karara saygı duymak gerekiyor. Tabii bu Yeniden Refah Partisi’nin kararını değerlendirmeye engel değil. Fatih Erbakan açısından şans kapıyı iki kez çaldı. Ama ikisini de değerlendiremedi. Erbakan’ın, 20 milletvekili istediği AK Parti’nin bu sayıyı yüksek bulması üzerine talebini gözden geçirmek yerine sayıyı artırdığı söyleniyor.Ama olmadı. 2018 seçimlerinde de Fatih Erbakan’ı Meclis’e taşımak istemişti. Başarılı olunamadı. 2015 seçimlerinde de Saadet Partisi’ne teklif götürülmüştü. O zaman da 20 milletvekili istemişlerdi. 20 milletvekili vermedi diye Erdoğan’la ittifak yapmayan Saadet Partisi, 2 milletvekili karşılığında CHP’ye payanda oldu.''