ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

9 Nisan tarihinde YSK' ya teslim edilecek milletvekili adaylık listelerine son şeklini vermeye çalışan Millet İttifakı cephesindeki krize değinen Selvi, DEVA Partisi'ni CHP'den istediği 20 milletvekili talebinin karşılanmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun CHP içerisinde kendisine muhalefet edenlere uyguladığı taktiği Ali Babacan'a da uyguladığını belirten Hürriyet yazarı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hafife alan kişilerin büyük bir hataya düşeceğini söyledi.

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taktiğini çözdüğünü öne süren Abdülkadir Selvi, kriz anında Kılıçdaroğlu'nun tavrına dikkat çekti.

Herhangi bir kriz anında sorun yaşadığı kişi ile CHP liderinin görüşmediğini vurgulayan Gazeteci, olayları zamana yaydığını, iş işten geçtikten sonra da görüşmeye gerek kalmadığını belirtti.

6'lı masa içerisinde yer alan Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ne verilen 20 milletvekili sözünün tutulmamasının büyük hayal kırıklığı yaşattığının altını çizen Abdülkadir Selvi, milletvekili listelerin ortaya çıktığında  “Adam bizi sattı” sözünün çok işitileceğini söyledi.

Millet İttifakı'ndaki adaylık krizini köşe yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin ilgili sözleri şu şekilde:

''Milletvekili listeleri 9 Nisan'da YSK'ya teslim edilecek

Ondan sonra artık tek yol seçim.

Milletvekili listelerinin hazırlanmasında iktidarın da muhalefetin de işi kolay değil.

6’lı Masa’nın seçim işleri başkanları bugün çalışmalarını tamamlayıp liderlere sunacaklar. 6’lı Masa’da listeler konusundaki kriz devam ediyor. Bu yazıyı yazdığım saate kadar DEVA Partisi’nin 20 milletvekilliği talebi karşılanmamıştı.

İNCE TAKTİĞİ BABACAN’A

Kılıçdaroğlu, CHP’deki rakiplerine uyguladığı taktiği bu kez Ali Babacan’a karşı uyguluyor. KılıçdaroğluMuharrem İnce’yi bu taktiklerle devre dışı bırakmıştı. Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını bu yöntemlerle engellemişti.

Kılıçdaroğlu’nu hafife alan hata yapar diye boşuna demiyorum.

İMAMOĞLU’NA DA UYGULAMIŞTI

Ekrem İmamoğlu’nu hem cumhurbaşkanı adayı yapmadı hem de seçim kampanyasında meydan meydan gezdirip kendi lehine propaganda yaptırıyor. Dün de Kılıçdaroğlu ile birlikte Trabzon’daydı.

TAKTİĞİ ÇÖZDÜM

Kılıçdaroğlu’nun taktiğini çözdüm. Kriz anında görüşmüyor. Zamana yayıyor. İş işten geçtikten sonra ise görüşmesine gerek kalmıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun istediği oluyor.

Şimdi aynı kural başta Ali Babacan olmak üzere diğer liderler için işliyor. Dikkat ederseniz milletvekili listeleri üzerinde çalışılmaya başlandıktan sonra Kılıçdaroğlu diğer liderlerle bir araya gelmiyor. Elbette ki bu böyle devam etmeyecek. Seçim işleri başkanları çalışmalarını tamamlayınca sıra liderlere gelecek. Ama bu kez diğer liderlerin değil Kılıçdaroğlu’nun eli güçlü.

ADAM BİZİ SATTI

Milletvekili listeleri çıkınca, “Adam bizi sattı” sözünü çok işiteceğiz. Çünkü gelen bilgilere göre diğer partiler hayal kırıklığı yaşayacaklar.

SOL DEĞİL SAĞ

Kılıçdaroğlu’na haksızlık etmek istemem. Onun da zorlukları var. Bir yandan CHP’lilere yer vermeye çalışıyor diğer yandan ittifak partilerini listelere yerleştirmeye çalışıyor. Bana gelen bilgiler CHP listelerinin sol değil sağ ağırlıklı olacağı yönünde. CHP’den laik ağırlıklı değil, muhafazakâr eksenli bir liste çıkarsa şaşırmayın.''