ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, NATO Liderler Zirvesi sırasında Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Sullivan, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti ve Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alım talebi konusunda Başkan Biden'ın Kongre ile istişare ederek ilerletmeyi planladığını ifade etti.

Sullivan, Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışını desteklediğini ve ABD çıkarlarıyla da uyumlu olduğunu vurguladı. Ancak F-16 satışının Kongre onayına bağlı olduğunu ve net bir tarih veremeyeceğini söyledi. Sullivan ayrıca, Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşeceğini ve birçok ikili ve bölgesel konunun ele alınacağını belirtti.

Sullivan, Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO üyeliği konularının birbiriyle bağlantılı olmadığını ve Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini ifade etti. Ukrayna'nın NATO üyelik başvurusu konusunda ise Sullivan, NATO müttefikleriyle görüşeceklerini ve Ukrayna'nın reformlarını tamamlaması gerektiğini söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi