Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 9 milletvekilini ilgilendiren toplamda 11 dokunulmazlık dosyası gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ve HEDEP Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerine ait dosyalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi. Bu dosyaların içinde CHP İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, HEDEP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, HEDEP Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk ve HEDEP Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez'in de yer aldığı görüldü.

Özellikle dikkat çeken detay ise, Berdan Öztürk ve Onur Düşünmez'in ikişer dosyaya sahip olmaları oldu. Gelen fezlekeler, TBMM'de dokunulmazlık konusundaki tartışmaların tekrar gündeme gelmesine neden oldu. Karma Komisyon'un, dosyaları inceleyerek karara bağlaması beklenirken, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmayacağı ise merakla bekleniyor.