Almanya'nın Bremen kentinde 2021 yılında gerçekleştirilen ve 8.2 milyon euroluk bir soygunla Türkiye'ye kaçan Yasemin Gündoğan, beklenmedik bir hamle yaparak polise teslim oldu. Yasemin'in bu kararı, Alman kamuoyunda ve yetkililer arasında şaşkınlık yarattı.

Soygun, Bremen kentinde bulunan Loomis adlı para taşıma şirketinde çalışan Yasemin tarafından gerçekleştirilmişti. 2021 yılında, ülkedeki uzun bir bayram tatili öncesindeki Cuma günü, Yasemin belirlenen kasalara para yerine sekiz milyon euroyu güvenlik poşetlerine doldurarak normalde atıklar için kullanılan bir konteynere attı. Daha sonra bu parayı Berlin'de kiraladığı çalıntı plakalı siyah bir minivana yükleyerek kaçtı.

Bildjpg Wc9J X0 H A Ik S U U6R A L5 Rw Og

Yasemin'in yakalanmaması için geçen 3 yıl boyunca kaçtığı biliniyordu. Ancak önceki gün, sürpriz bir şekilde İstanbul'dan bindiği uçakla Bremen'e döndü ve havalimanında Alman polisi tarafından gözaltına alındı.

Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza kesilecek! Kurban kesiminde kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Bu beklenmedik dönüş, Alman kamuoyunda ve yetkililer arasında büyük şaşkınlık yarattı. Yasemin'in neden polise teslim olduğu henüz net değil. Ancak bazı uzmanlar, Yasemin'in güvenliğinden endişe ettiğini ve suçluların dikkatini çekebilecek bu büyük miktardaki parayla başa çıkmakta zorlandığını düşünüyor.

Alman yasalarına göre, bu kadar ağır bir suç işleyenlerin 10 yıla kadar hapis cezası alması beklenirken Yasemin'in suç ortağı Büşra S.'nin olaydan bir ay sonra yakalandığı ve 2022'de 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı biliniyor.

Yasemin'in polise teslim olmasıyla birlikte, soygunun ardından kaçışının nasıl sona erdiği ve çalınan paranın akıbetiyle ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.