Bakanlık Duyurdu! DENEYAP'ta Aşama Tarihleri Açıklandı
Bakanlık Duyurdu! DENEYAP'ta Aşama Tarihleri Açıklandı
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak 7 il için “sarı” kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, özellikle Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın güney kesimlerinde etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması istendi.

Ankara Saganak Yagmur Aa 1858236 1

Açıklamada, kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklerin oluşabileceği belirtildi. Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve yer yer hortum riskine karşı da uyarı yapıldı.

Vatandaşlara dikkatli olun çağrısı

Yetkililer, özellikle sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, görüş mesafesinde düşüş ve kayganlaşan yollar nedeniyle trafik kazalarının yaşanabileceğine dikkat çekti. Vatandaşların tedbirli olması ve resmi uyarıları takip etmesi çağrısında bulunuldu.

Saganak Yagis Uyarisi Hangi Illerde Yagmur Bekleniyor

Öte yandan kamu kurumlarının olası olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde olduğu bildirildi. Yetkililer, riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların da ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmalarını istedi.