MHP Lideri Devlet Bahçeli Ferdi Tayfur şarkısıyla kime mesaj verdiğini açıkladı MHP Lideri Devlet Bahçeli Ferdi Tayfur şarkısıyla kime mesaj verdiğini açıkladı

Yerel seçimlerde CHP'nin yüzde 37,74 oy oranıyla 35 belediye kazanmasıyla birlikte, 6'lı masanın diğer 5 partisi büyük hezimet yaşadı. Millet İttifakı çatısı altında 2023'teki genel seçimlerde Meclis'e giren İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, yerel seçimlerde başarısız bir performans sergiledi. Bu partilerin toplam oy oranı, Yeniden Refah Partisi'nin aldığı oy oranını geçemedi.

CHP'nin büyük bir çıkış yaparak 35 belediye başkanlığı kazandığı yerel seçimlerde, diğer partilerin durumu oldukça zayıf kaldı. İYİ Parti yalnızca Nevşehir'i kazanırken, Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy aldı. DEVA Partisi yüzde 0,33, Saadet Partisi yüzde 1,09, Gelecek Partisi yüzde 0,07, ve Demokrat Parti yüzde 0,20 oy oranlarına sahip oldu.

Ancak, bu beş partinin toplam oy oranı, Yeniden Refah Partisi'nin aldığı yüzde 6,19'luk oy oranını geçemedi. Bu durum, 6'lı masanın büyük bir bölümünün beklenen performansı gösterememesi olarak kaydedildi.