Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

Özel halk otobüslerinde süregelen ücretsiz yolcu taşıma meselesi, son günlerin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, özel halk otobüslerinin her ayın ilk dört günü belirli yolcu gruplarını ücretsiz taşıyacağını duyurmuştu. Ancak, 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu haktan yararlanıp yararlanmayacağına dair belirsizlikler sürüyordu.

Ücretsiz taşıma uygulamasının başlangıcı ertelendi

Normal şartlar altında uygulamanın dün başlaması beklenirken, yaşanan son dakika gelişmesiyle başlangıç tarihi 4 Kasım'a ertelendi. Bu erteleme, hem yolcular hem de özel halk otobüsü işletmecileri arasında bir dizi soru işaretine yol açtı.

İETT'den önemli açıklama

Toplu taşıma hizmetlerinin devamıyla ilgili ortaya atılan sorulara İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) yanıt verdi. İETT'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul'daki 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının devam edeceği belirtildi.