Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belde statüsü kazanan 6 yerleşim biriminde belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesi için 7 Haziran Pazar günü ara seçim yapılmasına karar verdi.

Bakan Kurum açıkladı: Kiralık sosyal konutta başvuru şartları ve tüm detaylar
Bakan Kurum açıkladı: Kiralık sosyal konutta başvuru şartları ve tüm detaylar
İçeriği Görüntüle

Hangi beldelerde seçim yapılacak?
Karar kapsamında seçmenler, Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü ve Çevrecik, Almus ilçesine bağlı Bağtaşı ve Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldeleri ile Gümüşhane’ye bağlı Tekke ve Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldelerinde sandık başına gidecek.

Belediye yönetimleri belirlenecek
7 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerde, söz konusu 6 beldenin belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri belirlenecek. Seçim, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak.

41 parti için kura çekilecek
Öte yandan seçimlere katılma yeterliliğine sahip 41 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi amacıyla YSK’da kura çekimi yapılacak.