Malatya'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin etkileriyle ilgili son bilgileri paylaşıyorum. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, depremin merkez üssünün Battalgazi ilçesi olduğunu açıkladı. Saat 16.04’te 14 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer, depremin şiddetli etkisi sonrasında halkın panik içinde sokağa çıktığını aktardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saha tarama çalışmalarına başlandığını ve "An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur" dedi.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ekiplerin depremin hissedildiğini ancak olumsuz çağrı almadığını bildirdi. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timinin görev başında olduğunu belirtti.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Anadolu Ajansı'na yaptığı konuşmada deprem nedeniyle Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Şu ana kadar 112 Komuta Merkezi'ne herhangi bir yıkım ihbarı gelmediğini belirten Yazıcı, "Şu an için olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor" dedi.