İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma operasyonlarında 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 41'i tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkındaki işlemlerin ise devam ettiği bildirildi.
Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla 32 ilde çalışma yürütüldü.
Şüpheliler hakkında dört ayrı tespit açıklandı
Bakanlığın açıklamasında, operasyonlarda yakalanan şüpheliler hakkında yapılan tespitlere de yer verildi. Şüphelilerin örgütün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttüklerinin belirlendiği aktarıldı.
Açıklanan tespitler şöyle sıralandı:
-
Terör örgütünün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürütmek
-
Örgüt içerisinde sorumlu kişilerle irtibat halinde bulunmak
-
Terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlamak
-
Sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yapmak
Bakanlık, söz konusu tespitlerin 32 ilde yakalanan şüphelilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında yapıldığını bildirdi. Operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ile jandarma birimlerinin koordinasyonunda gerçekleştirildiği kaydedildi.
41 şüpheli tutuklandı
Operasyonlar sonucunda toplam 72 şüpheli yakalandı. Bunlardan 41'i çıkarıldıkları süreç sonunda tutuklandı. Geri kalan şüpheliler hakkındaki işlemlerin sürdüğü açıklandı.
| Operasyon bilgisi | Açıklanan sayı |
|---|---|
| Operasyon düzenlenen il | 32 |
| Yakalanan şüpheli | 72 |
| Tutuklanan şüpheli | 41 |
İçişleri Bakanlığı, operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve İl Jandarma Komutanlıklarının koordinasyonuyla yürütüldüğünü bildirdi.
Bakanlıktan mücadele mesajı
Bakanlığın açıklamasında FETÖ ve yapılanmalarına yönelik mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi. Operasyonlarda görev alan jandarma birimleri, ilgili daire başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları da açıklamada anıldı.
İçişleri Bakanlığı:
"Vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kasteden FETÖ ve yapılanmalarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kahraman Jandarmamızı, Daire Başkanlığımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz."




