Yerel seçim için geri sayım başlarken SONAR Araştırma Şirketi yöneticisi Hakan Bayrakçı, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge yayınında oy verilerine ilişkin anket raporunu duyurdu.
 

Hakan Bayrakçı şu cümlelere yer verdi:

"Erzurum'da biraz rekor var. Mevcut belediye başkanı yüzde 70 gibi bir rekor oranla tekrar seçilecek. İYİ Parti 2. olacak. 8,8 gibi bir oranla. CHP de Erzurum'da 8.6'lık bir oy olacak. Oyların geçen seçimine göre yükselişi ya da düşüşü, belediye başkanlarının şahsi başarılarını ifade ediyor. Seçmen yerel seçimleri, iktidarın ekonomi politikalarını cezalandırma olarak da kullanır. Böyle bir yansıma yok. Zafer Partisi birçok yerde 5. 6. sıralara oturmuş durumda." dedi.

"Aydın'da Çerçioğlu yüzde 50,9 gibi bir oranla önde. Burada DEM Parti 6,6 gibi bir oy oranına sahip. Aydın'da DEM ve İYİ Parti seçmeninin bir bölümü Çerçioğlu'na veriyor. Aydın'da Çerçioğlu radikal sol ile başkanlık yapmıyor. Oy verenlerin birçoğu milliyetçi." dedi.


"Samsun'da bir AK Parti öndeliği var. Ama ilginç olan 21,1 gibi bir oranla İYİ Parti'nin oy oranı gözüküyor. 17 ilçede 3830 kişi ile yapılan bir anket." cümlesini kurdu.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

"Kocaeli'de AK Parti adayı Tahir Büyük Akın 54,9, CHP Atasoy Bilgin ile 29,6 oranına sahip. Yine hatırlatmakta fayda var. Burada belediye başkanlarının kişisel başarısı büyük önem taşıyor. Tahir Bey siyaset kökenli de değil, akademisyen. Büyükşehir'de bir teveccüh var kendisine." şeklinde konuştu.

"Bolu'yu büyükşehirlerin arasına aldım çünkü CHP'nin burada yüzde 23. Tanju Özcan 56,2. Bolu şehir olarak milliyetçi ve muhafazakar. Her kesimden alıyor Tanju Özcan. Zafer Partisi seçmeni muhtelemen destek vermiş olabilir. İYİ Parti seçmeni de muhtelemen yine Tanju Özcan'ı tercih ediyor. 7,8 şehirde böyle gücü olan belediye başkanları için sordurduk soruları. Partiden bağımsız da yine seçimi alıyor Tanju Özcan." ifadelerine yer verdi.