1 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL OLACAK MI?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart'ta gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde oy verme adımlarının okullarda uygulanacak olmasından dolayı, 1 Nisan tarihinde ülke genelinde eğitim ve öğretime tatil etmeye hazırlanııyor. İlerleyen süreçlerde resmi bir açıklama yapılması beklenirken, bu tarihte okulların temizlik faaliyetleri gerçekleşecek. Yerel seçimlere yaklaşırken, gündemde seçim hazırlıkları üst sırada yer alıyor.

81 ilde oy verme aşamalarının okullarda gerçekleştirilecek olması, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni bir tatil kararı alacağı yönünde. Son olarak 2019 yılında düzenlenen seçimlerde, seçimlerden sonraki gün olan tarih, temizlik işleri gerekçe sunularak tatil yapılmıştı.

ÖĞRENCİLERE TOPLAMDA 3 GÜN TATİL
Seçimlerde oy verme aşamalarının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda gerçekleştirecek olması, gün içerisinde binlerce kişinin giriş-çıkış yaptığı eğitim kurumlarını düzensiz bir ortama dönüştürüyor. Bu sebepten dolayı bakanlık, alacağı karar ile 1 Nisan 2024 tarihini okulların temizlenmesi için tatil ilan edilecek.

Aziz Yıldırım Beklenen Açıklamayı Yaptı! 'Hazır Olun' Talimatını Verdi Aziz Yıldırım Beklenen Açıklamayı Yaptı! 'Hazır Olun' Talimatını Verdi

Bu konu kapsamında 81 ildeki öğrencilerin hepsi, hafta sonuna denk düşen 30-31 Mart tarihlerinin ardından 1 Nisan'da da okullar tatil edilerek, toplamda 3 gün tatil yapmış olacak.