ABD meteoroloji servisi NCEP'in verilerine göre 3 Temmuz tarihinde dünya sıcaklığı ortalama 17,01 derece olarak ölçülerek dünyanın en sıcak günü rekoru kırılmıştı. 24 saat geçmeden yapılan ölçümlerde dünyanın ortalama sıcaklığı 17,18 derece çıkarak rekor bir daha kırılmış oldu.

Uzmanlar, önümüzdeki 6 hafta içinde dünya sıcaklık rekorunun birçok kez kırılabileceği uyarısında bulunuyor. İnsanların çevreye, ormanlara zarar vererek atmosfere sera etkisi oluşturabilecek gazların salımını artırarak devam ettiği dünyada sıcaklık artışı görülüyor.

Geçmişte kendiliğinden sıcaklık ortalaması yükselmiş olsa da bu yaşananın bariz insan etkisi olduğu belirlenmesi durumu ciddi bir hale getiriyor.

3 Temmuz tarihinde rekor kırılmadan önce Ağustos 2016 tarihinde 16,9 derece ile dünya sıcaklık rekoru kırılmıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Milli Savunma Başkanı Yaşar Güler: Bazı dostlar PKK/YPG'ye pilotaj eğitimi veriyor Milli Savunma Başkanı Yaşar Güler: Bazı dostlar PKK/YPG'ye pilotaj eğitimi veriyor

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi