Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 28 Şubat "postmodern darbesi"nin 27. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 28 Şubat 1997'de Türkiye'nin yaşadığı o karanlık dönemde milletin iradesine ve inancına el konulduğunu, halkın tercihlerinin gasp edildiğini ve demokratik hakların hiçe sayıldığını belirtti. Bu süreçte, darbeci ve vesayetçi zihniyetin dış odaklarla işbirliği yaparak ülkeyi yönlendirdiğini dile getirdi. Ancak, Yılmaz, son 22 yılda yaşanan gelişmelerle birlikte, bu tür antidemokratik uygulamaların bertaraf edildiğini ve halkın demokrasiye olan inancının güçlendiğini ifade etti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı'nın sağlam duruşunun, milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Türkiye'nin demokratik sürecinde yaşanan bu karanlık dönemde milletin kararlılığını ve demokrasiye olan inancını asla kaybetmediğini, her türlü darbe girişimine karşı dimdik durduğunu belirtti.

İstanbul İl İçi İhtiyaç Listesi Yayınlandı İstanbul İl İçi İhtiyaç Listesi Yayınlandı

Ayrıca, Yılmaz, Türk milletinin, demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılığının ne olursa olsun sarsılmaz olduğunu vurgulayarak, ülkenin geleceğini belirleme hakkını kimsenin gasp edemeyeceğini dile getirdi. Bu sürecin, Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer ettiğini ve bu olayın asla unutulmayacağını, gelecek nesillere aktarılacağını belirtti.