Tutulma Ne Zaman?

Parçalı Ay tutulması 28 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 21.00'de başlayacak bu tutulma, 01.26'da sona erecek. Bu tutulmada ayın sadece yüzde 12'si dünyanın gölgesi içinde kalacağından bu bölgedeki kızarıklığın fark edilmesi zor olacak. Tutulmanın maksimum evresi 23.15'te gerçekleşecek.

Türkiye'den de izlenebilecek olan bu göz alıcı olay, gökyüzü tutkunlarını heyecanlandıracak. Parçalı Ay tutulması sırasında, Ay'ın bir kısmı Dünya'nın gölgesine girer ve bu da Ay'ın bir bölümünün kararmasına neden olur.

Parçalı ay tutulması 28 Ekim Cumartesi günü başlayacak aralarında Türkiye de olmak üzere Afrika, Avrupa, Asya ve Avustralya’nın bazı kısımlarından izlenebilecek. Peki “Ay tutulması etkileri neler olacak?”

Tutulma toprak elementi olan boğa burcunun 5 derecesinde olduğundan sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) gezegeni olanlar daha yoğun etki alacaktır.

640x360-9

Yükselen Burçlara Göre Etkisi Şu Şöyle Olacak;

Koç: Yükselen koçlar tutulmayı 2. evlerinden alacaklar,gündeminizde para ve harcamalar olacak, haritadaki diğer etkilerle beraber finansal olarak yatırım gündemleri ve para kazanma olanakları oluşabilir.

Boğa: Yükselen boğalar tutulmayı 1. evlerinden alacaklar, kendinizle alakalı farkındalıklarınız artabilir, hiç görmediğiniz taraflarınızla tanışabilirsiniz.

İkizler: Yükselen ikizler tutulmayı 12. evlerinden alacaklar, iç dünyanızla bağlantınız artacak, bu süreçte içe dönmek isteyebilirsiniz. Dua ve ibadetle meşgul olmak size iyi hissettirir. Öğrenmeniz gereken şeyler önünüze düşebilir.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Yengeç: Yükselen yengeçler tutulmayı 11. evlerinden alacaklar, gündeminizde sosyal çevre ve arkadaşlarınız olacak, bulunduğunuz çevreyi gözden geçirebilirsiniz. Fevri kararlar almaktan kaçının.

Aslan: Yükselen aslanlar tutulmayı 10. evlerinden alacaklar, gündeminizde yöneticiler otoritedeki insanlar olacak, kariyerinizde farklılık isteyebilir ve sorgulayabilirsiniz.

Başak: Yükselen başaklar tutulmayı 9. evlerinden alacaklar, gündeminizde yurt dışı, yükseköğrenim, öğrenme arzusu yeni bilgiler edinme olabilir.

Terazi: Yükselen teraziler tutulmayı 8. evlerinden alacaklar, ortaklıklarla alakalı konular gündeminizde olacak. Miras ve doğum haberleri almanızda mümkün.

Akrep: Yükselen akrepler tutulmayı 7. evlerinden alacaklar ilişkilerinizi sorgulayabilirsiniz. Fevri kararlar vermeyin üzerini örttükleriniz tekrar gündeme gelebilir.

Yay: Yükselen yaylar tutulmayı 6. evlerinden alacaklar, gündeminizde iş hayatınız ve sorumluluklarınız olacak.

Oğlak: Yükselen oğlaklar tutulmayı 5. evlerinden alacaklar gündemde aşk hayatınız olacak, çocuğu olanların gündeminde çocukları olacak, sizde ilişkilerinizi sorgulayabilirsiniz.

Kova: Yükselen kovalar tutulmayı 4. evlerinden alacaklar, gündemde kök aile ve ev hayatları olacak, içinde bulunduğunuz konfor alanını sorgulayacaksınız.

Balık: Yükselen balıklar tutulmayı 3. evlerinden alacaklar gündemlerinde yakınakrabalar, kuzenler ve kardeşlerinizle alakalı konular olacak, karar aldıklarına şahit olabilirsiniz.

Not: Burada bahsettiğimiz etkiler geneldir, herkes kendi haritasına göre etki alır.