İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar neticesinde suç örgütlerine ait olduğu tespit edilen 23 lüks araç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamayla polis aracı olarak hizmet verecek. İçişleri Bakanı, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, bu araçların emniyete teslim edildiğini ve bundan sonra suç örgütlerinin değil, polisin ve milletin hizmetinde olacaklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizden hep şu sözü duydunuz: Türkiye’nin Huzuru… İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti. Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi." ifadelerine yer verildi.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Araçların bundan sonra suç örgütlerine değil, polis teşkilatına hizmet edeceği vurgulanan açıklamada, "Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, Milletimizin hizmetinde olacaktır! Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun." denildi.