Merakla beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanma tarihi nihayet belirlendi. Bu yıl binlerce öğrenci, YKS'ye büyük bir özveri ve çalışma ile hazırlandı. Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşuyordu.
 
ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre, öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, adaylar ve veliler tarafından ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilir olacak.


ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacağının duyurulmasının ardından, öğrencilerin merakla beklediği bir diğer konu ise tercihlerin ne zaman başlayacağı oldu. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilanının ardından tercih süreci de başlayacak fakat tercihlerin başlama tarihi hakkında ÖSYM tarafından yapılmış bir açıklama henüz yok. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vermeye devam edeceğiz.

ATM'ler Artık Masrafsız! Türkiye'nin 7 Büyük Bankası TAM Projesini Başlattı ATM'ler Artık Masrafsız! Türkiye'nin 7 Büyük Bankası TAM Projesini Başlattı


Öğrenciler için önemli bir dönüm noktası olan YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, birçok öğrenci hayal ettikleri üniversiteye girmek için heyecanlı bir sürece adım atacak. Tüm adaylara başarılar dilerken, sonuçların öğrencilere hayırlı olmasını temenni ediyoruz.