Noterler, kişiler arası yapılan işlemleri hukuki ve güvenli bir çerçevede gerçekleştirerek resmiyet kazandırırlar. Araç alım satımı, tapu devri, tespit işleri, vasiyetname ve ölüme bağlı diğer işlemler, noterlerin sorumluluk alanına giren konular arasındadır. Noterler ayrıca tebligat işlemlerinden de sorumludur. İşlem yaptırmak için noterlerde belirli bir ücret ödemek gerekmektedir. Özellikle araç satış ve ev satış işlem ücretleri sıkça merak edilen konular arasındadır. Aynı şekilde, vekaletname, pasaport ve araç satışı gibi işlemler de noter ücretlerini içermektedir. 2023 noter ücretleri hakkında detaylı bilgilere aşağıda yer verilmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

2023 Noter Ücretleri:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapılmıştır.

Trafik harçları kapsamında bulunan "Sürücü belgesi harçları" ise yapılan artıştan hariç tutulmuştur. Ayrıca "Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı" da 20 bin TL olarak yeniden belirlenmiştir.

Önceki Noter Ücretleri:

Araç devir, ikinci el araç satış ücreti: 932,65 TL
Araç plaka değişim ücreti: 547 TL
Sıfır araç tescil ücreti: 714,68 TL
Noter kağıdı ve beyanname bedeli: 55 TL
Protesto, vekaletname, resen senet bedeli: 110 TL
Pasaport bedeli: 501 TL
İkamet izin bedeli: 356 TL

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi