Memur zammının netleşmesi için 2021 aralık ayının enflasyon oranının belirlenmesi gerekiyor. Dün yapılan asgari ücrete %50,5 oranındaki zam memur ve memur emeklilerini de umutlandırdı. Memurlar aynı veya benzer oranda bir zammında kendi maaşlarına yapılmasını umut ediyor. 

Memur-Sen tarafından açıklanan, 2022 yılı için yapılan protokole ek olarak refah payı verilmesi ile bu umutlar iyice artmış durumda. Bahsi geçen refah payı hariç memurlar için %15,8 oranında zam yapılması bekleniyor. Ancak aralık ayı enflasyon oranını sadece tahmin edip bu oranı elde ettiğimizi belirtmek isteriz. Aralık ayı enflasyonunun ise 3 Ocak 2022'de açıklanması bekleniyor. Memur-Sen başkanının dile getirdiği refah payıyla birlikte toplam memurlara ocak ayında %18 zam bekleniyor.

 

EMEKLİLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Meclis'te yaptığı konuşmada, "Emekli gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Çalışmayı çok kapsamlı yürütüyoruz, mesafe aldıkça paylaşacağım" demişti. Bu sözler emeklileri umutlandırdı. Böylece tüm emeklilerin bu ilave artıştan yararlanması konusu da gündeme gelmiş oldu. Burada bir taban aylık yükseltmesi olabileceği gibi enflasyon oranındaki zamma ilave bir artış da söz konusu olabilir..

MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANIR ?

Memur zammının açıklanması için 2021 Aralık ayı enflasyonunun belli olması gerekiyor. Bu nedenle memur maaşı zam oranı 3 Ocak 2022'de netleşmiş olacak.