Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı

İstanbul'da, banka müşterilerine ait kart bilgilerini ele geçirerek çıkarttıkları ek kartlarla nakit avans çeken 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin bu yöntemle 2 milyon liralık vurgun gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Şüpheliler, biri telefoncu diğeri tekstilci olan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından, banka müşterilerinin adına ek kredi kartları çıkarılarak dolandırıcılık yapıldığına dair şikayetler üzerine bir soruşturma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin banka ve kart bilgilerini ele geçirerek bu bilgileri kullanarak hesaplara ait ek kartlar çıkardıkları belirlendi.

Şüpheliler, çıkardıkları ek kartlarla hesap sahiplerinin haberi olmadan veya kredi kartı limiti dolana kadar ATM'lerden nakit avans çekme işlemi gerçekleştirdi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kimliklerini tespit ettikleri Gökhan Ö. (38) ve Aykut A. (33) isimli şüphelileri gözaltına aldı. Gökhan Ö.'nün telefonculuk yaptığı, Aykut A.'nın ise tekstil işiyle uğraştığı ve daha önce 2 suç kaydının olduğu belirlendi.

Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin 186 banka müşterisinin hesap ve kredi kartı bilgilerine ulaşarak ek kart çıkardığı ve bu yöntemle 2 milyon liralık vurgun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.