Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şubat ayı enflasyon oranını yüzde 4,53 olarak açıklaması, memur ve emeklilerin maaş artışlarını belirledi. Ocak ve şubat aylarını kapsayan 2 aylık enflasyon rakamı yüzde 11,53 oldu.

Memur ve emekliler her yıl ocak ve temmuz dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez zam alırken, bu zam oranları 2 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenir. Ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için ise yüzde 4,53 enflasyon farkı alan memur ve emekliler, toplamda yüzde 11,53'lük bir zamla maaşlarına iyileştirme yapılmasını sağladılar.

Ülke Geneli Sınavda Soruların Önceden Verildiği İddia Ediliyor! CİMER'e İptal Başvurusu Yapıldı Ülke Geneli Sınavda Soruların Önceden Verildiği İddia Ediliyor! CİMER'e İptal Başvurusu Yapıldı

Nihai emekli zammı, TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 3 Temmuz'da kesinleşecek. Ayrıca, en düşük emekli maaşı da Temmuz ayında 10 bin lira olarak yeniden değerlendirilecek.

Bu arada, memur ve memur emeklilerinin aylıklarına toplu sözleşme farkı da yansıtılacak. Buna göre, 2024'ün ilk 6 ayında enflasyon oranlarına ek olarak yüzde 15 zam yapılacak.