FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Malatya merkezli geniş çaplı operasyon düzenlendi.
23 şüpheli gözaltına alındı
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında Adana, Ankara, Batman, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Ordu, Osmaniye, Şanlıurfa ve Trabzon’da belirlenen adreslere şafak vakti baskın yapıldı. Operasyonda örgüt içerisinde aktif rol aldığı değerlendirilen 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

"Sözde imamlar" deşifre edildi
Edinilen bilgilere göre operasyon, MİT Başkanlığı’nın sağladığı istihbari bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin örgütün “emniyet mahrem yapılanması” içerisinde faaliyet yürüttüğü, emniyet personelinden sorumlu sözde imamlar olarak görev aldığı iddia edildi.Şüphelilerin örgütsel talimatları gizli haberleşme yöntemleriyle aktardıkları ve örgütsel koordinasyonu sağladıkları öne sürüldü.
Dijital materyallere el konuldu
Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. El konulan materyaller incelemeye alınırken, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.




