Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu

Son hava durumu değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak ve Hakkari hariç), Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Van'ın batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin edilmektedir.

Bu yağışların özellikle Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarının Ege ve Akdeniz bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Rüzgar ise batı kesimlerde kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecekken, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) şeklinde eseceği öngörülmektedir.

Bu bilgilere dayanarak, vatandaşların kuvvetli yağışlara karşı, özellikle belirtilen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir. Ayrıca, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgarlara karşı da dikkatli olunmalıdır.